Aplaceformetoexpressmyfeelingsince

Daisypath Anniversary tickers

Monday, June 13, 2011

Kedai Pengakap

assalamualaikum and hye readers. 

current situation : 
kedai nombor empat.
tepi tingkap.
menunggu customer yang mungkin datang mungkin tidak.
ok.sambung online.

tiga belas jun dua ribu sepuluh bersamaan dengan lima puloh satu hari

ohh. kim da kerja selama satu bulan dua puluh satu hari. 
da dapat lah merasa gaji pertama.
da dapat lah bagi dekat mak ayah serta nenek setakat yang mampu.
TAPI ta dapat lagi tuk belanje kawan-kawan tersayang kim 
sebab depa duk jaoh sangat.
bile korang nak datang kay tee hah wahai budak muadzam ?
teeheee. datang nanty bagitaw taw.

ada orang tanya kerja dekat mane.
ada orang tanya jual apa.
ada orang tanya ramai ke orang datang beli. *nie adikadik aku dekat umah yg sebok perli. huh. 
ada jugak orang tanya bile mase bukak nie.
ada orang tanya nom talipon kedai.
dan ada jugak orang tanya gaji berapa.

first. 
nie alamat kedai :
KEDAI PENGAKAP,
no 4, LOT 1632 BUKIT KECIL.
berhadapan dengan JABATAN PELAJARAN NEGERI TERENGGANU,
bersebelahan dengan SMJK(C) CHUNG HWA WEI SIN.

second.
waktu perniagaan :
dibuka pada hari SABTU sehingga KHAMIS.
bermula pada pukul 9.00 pagi hingga pukl 5.00 petang.
JUMAAT dan KELEPASAN AM - TUTUP
rehat - pukul 1.00 hingga 2.00 petang.

third.
barang yang dijual :
menjual kelengkapan alatan uniform terutamanya uniform PENGAKAP.
-lencana persekutuan PENGAKAP MALAYSIA, buku skim panduan dan latihan, tali pinggang, baju, seluar, cap, baju korporat, baju uniform, baju t-shirt (ahli), baju-tshirt (pemimpin)-
  
gambar kedai ? 
nanty kim update balek k. 

akhir kata !

kepada cikgu-cikgu pengakap,
kepada ahli-ahli pengakap,
terutamanya yang tinggal di Kuala Terengganu.
ANDA SEMUA DIJEMPUT UNTUK DATANG KE KEDAI PENGAKAP.
MARILAH SAMA-SAMA KITA MEMAJUKAN PERNIAGAAN INI.  

the END. 

9 comments:

CikMakhlukBumi said...

salam...boleh pm sy hrga baju pengakap t-shirt n blouse utk pemimpim..tq...omarina83@gmail.com

Cik Kim said...

@cikMakhlukBumi : terima kasih kerana memberi responds. Saya sudah emailkan harga-harga berkenaan kepada saudari. :)

awaniey said...

no talipon kedai ada tak??

Cik Kim said...

@awaniey : ada. 09-6382100

Amir Kamimura said...

Salam..cik Kim, boleh tolong emailkn sy harga bg epolet pemimpin, wood wogel and lencana pemimpin to eagle.kamimura@gmail.com ... sy skrg tnggal kat shah alam so bercadang utk beli secara online je dr cik Kim..agak2 boleh x?thanks

Anonymous said...

Cik Kim,berapa hage bju pemimpin pengakap perempuan?yg lengan panjang yer

mohd khaizul razali said...

hai..sy nk bertnya berapa kos baju koperat utk 6org guru pegankap.sulaman logo pegankap berserta tulisan pegankap di sebelah kanan, nama guru sebelah kiri dan tulisan selangor dibelakang??
email sy khaizul86@gmail.com

mohd khaizul razali said...

hai..sy nk bertnya berapa kos baju koperat utk 6org guru pegankap.sulaman logo pegankap berserta tulisan pegankap di sebelah kanan, nama guru sebelah kiri dan tulisan selangor dibelakang??
email sy khaizul86@gmail.com

Cik Kim said...

Assalamualaikum.
Maaf semua. Saya tidak lagi bekerja di kedai pengakap ini. Maafkan saya. Tetapi saya boleh tanyakan bagaimana caranya untuk membeli barang2 ini semua daripada tuan punya kedai ini. Nanti saya akan maklumkan balik pada encik semua. Maaf sekali lagi.