Aplaceformetoexpressmyfeelingsince

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 25, 2011

Tolong hormati keputusan aku :)

assalamualaikum and good evening peeps ! 

____________________
* hari itu,waktu itu,detik itu.
dia  : eh, kao dapat course ape weyh ?
aku : aku dapat masscomm-publishing.
dia  : erk, bagus ke course tu ? Bukan ke kao dulu asasi tesl ? asal dapat masscomm pulak ? 
aku : --speechless-- tak tahu nak jawab apa.

buat semua yang bersikap seperti 'dia' -     
iye. aku dapat ijazah sarjana muda komunikasi media-penerbitan.
iye. aku lepasan asasi TESL
iye. ini kenyataannya. 

TETAPI
pernah ke kao, kao, korang pernah cuba untuk faham perasaan aku ? betapa aku inginkan peluang untuk sambung degree dalam course education-TESL nie. betapa aku kecewa bila terima keputusan muet yang sangat mendukacitakan aku. betapa aku terkilan melihat mereka yang berjaya mendapat temuduga MeDSI. betapa aku inginkan TESL dalam hidup aku. dan betapa sedihnya jiwa aku bila aku seorang sahaja yang dapat kolej laen meanwhile kawan aku yang dapat sambung degree TESL duduk dekat kolej lain. dan juga betapa hati aku merintih meraung mahukan degree TESL.

dan kenapa aku pilih masscomm ?
masscomm ialah pilihan aku selepas TESL. aku tak pandai math. aku tak hebat tuk menghafal, aku tak pandai nak mereka. cuma aku ialah aku. sebelum aku pilih course nie, aku dah puas tanya diri aku iaitu apa yang aku nak, apa yang aku minat. aku percaya dengan course ini, aku akan dapat kepuasan. aku akan dapat apa yang diimpikan even satu benda yang amat aku harapkan ialah degree tesl. Dan aku sangat berharap kao, kao, dan korang akan sokong pilihan aku. Dan aku sangat berharap agar kao, kao dan korang tidak mempertikaikan pilihan aku ini. tolong. tolong doakan aku berjaya dalam mengejar cita-cita aku. tolong....


## aku bersyukur dikurniakan kawan-kawan yang baik macam kao, kao, dan korang. 
### belajar daripada kesilapan lalu kim. hwaiting ! 
#### moga pelangi indah bakal menghiasi hari yang kelam sesudah titisan renyai membasahi bumi.


Sekian.

15 comments:

Queen F said...

persetankan mereka mereka dan mereka yang kerjanya hanya tahu bertanya kenapa.. :) manusia itu punya pilihan sendiri dalam hidup, punya jalan sendiri yang dipilih untuk ditempuhi walau jauh bezanya dengan jalan asal tempat titik tolak mulanya..biarkan mereka dengan pandangan mereka, biarkan mereka dengan mentaliti mereka.. jangan pernah kalah, jangan pernah tunduk pada manusia yang punya mentaliti seperti mereka.. teruskan berjalan, teruskan berjuang, teruskan berlari kerana perjalanan ini masih jauh, masih banyak yang perlu difikirkan.. :) good luck! :)

eyzasyahirah said...

cik kim jangan dengar cakap orang. pedulikan mereka semua tu. mungkin rezeki cik kim mmg kat masscomm. insyaallah cik kim boleh berjaya.

goodluck cik kim :) <3

eyzasyahirah said...

cik kim jangan dengar cakap orang. pedulikan mereka semua tu. mungkin rezeki cik kim mmg kat masscomm. insyaallah cik kim boleh berjaya.

goodluck cik kim :) <3

eyzasyahirah said...

cik kim jangan dengar cakap orang. pedulikan mereka semua tu. mungkin rezeki cik kim mmg kat masscomm. insyaallah cik kim boleh berjaya.

goodluck cik kim :) <3

eyzasyahirah said...

cik kim jangan dengar cakap orang. pedulikan mereka semua tu. mungkin rezeki cik kim mmg kat masscomm. insyaallah cik kim boleh berjaya.

goodluck cik kim :) <3

e'ka zulaikha said...

kim, gud luck 4 ur future :D

i know how u feel, i know..but please be strong, for the sake of your future..

He knows the best for you, and He doesn't test you if you can face it. If u r tested, means u r strong enough :)

i pray 4 ur success..
till we meet again at UiTM :))

Cik Kim said...

@ Farah Nojie.

thanks dear. kata-kata itu banyak membantu kim. i need strength. iye. saya harus kuat. terima kasih sekali lagi kawan. dan tolong teruskan cita-cita saya dlm degree tesl ye. insyaALLAH kenangan asasi tesl sentiasa di hati saya. :)

Cik Kim said...

@ eyzashahirah :

terima kasih sahabat maya. even kita tak pernah jumpa dan hanya contact through FB dan blog. thanks sebab bagi semangat dekat kim. i really appreciate it.

good luck untuk eyza jugak ye. <3

Cik Kim said...

@e'ka zulaikha :

thanks dear. thanks for all the words. doakan kim berjaya capai cita-cita kim. ea. Dan selamat maju jaya jugak tuk eka nanty.

* i cant wait to see all of you even we arent in the same course anymore.

miss minn said...

takpe kim... lek lek sudaaa...


bukan orang yg tentukan masa depan kita...


bukan orang yang tentukan kejayaan kita...

Allah Maha Adil. Ingat tu :)

Gud luck dear!

Cik Kim said...

@miss minn :

thnaks sayang ! tenkiu sangatsangat. doakan kim kuat ea. :(

Nuur mutiara said...

sy pn macam tu jugak dulu,lari bidang..tp sy lagi dpt course yg tak minat..kalau dah mass com pilihan hati teruskan je..semoga berjaya ! :)

kinn said...

dont cares what people said. just be urself. ada hikmah di sebalik apa yg terjadi. ;)

Cik Kim said...

@ Nuur mutiara , thanks dear ! insyaALLAh hati ini kuat tempuhi segalanya. :)

Cik Kim said...

@kinn : i will and i always be mine. no hypocrite. ya, ada hikmah disebaliknya. terima kasih kinn. :D